Menu

UP

Tovertafel UP är en rolig innovation inom vård och omsorg som uppmuntrar vuxna med inlärningssvårigheter att delta i fysiska aktiviteter och social interaktion. De utmanande spelen kan spelas antingen självständigt eller under handledning.

Vad är Tovertafel UP?

Letar du efter en social och energifylld aktivitet för personer med inlärningssvårigheter? Tovertafel UP för samman personer med måttliga till grava inlärningssvårigheter i en naturlig miljö. Och resultatet? Massor av skoj och en energisk, trevlig atmosfär. Spelen är unika eftersom de är mer ”vuxna” men lättillgängliga för personer med olika utvecklingsnivåer. Tovertafel ger varje brukare mervärde: vissa deltar aktivt i roligheterna, andra deltar på avstånd.

 

Tovertafel är en enhet som moneras i taket, till exempel ovanför matbordet på en daglig verksamhet eller en vårdavdelning. Inuti enheten finns bland annat en projektor, infraröda sensorer, högtalare och en processor av högsta kvalitet som samverkar för att projicera spelen på bordsskivan. Eftersom de färggranna föremålen svarar på hand- och armrörelser kan brukarna spela med själva ljuset.
Lär dig mer om Tovertafels specifikationer

Hur har Tovertafel utvecklats?

Forskningen är central i allt vi gör. Tovertafel växte inte bara fram från Hester Le Riches doktorandforskning – alla våra produkter är ett resultat av en noggrann utvecklingsprocess. Hos Active Cues har vi alltid flera studenter som forskar inom sina studier.

 

Vi tar fram Tovertafel-spel genom en metod för kollektiv design och arbetar tillsammans med målgruppen och deras omgivning. Vi pratar med vårdpersonal och anhöriga och alla våra nya spel testas tillsammans med brukarna. Eftersom vi aktivt involverar användarna i utformningsprocessen kan vi skräddarsy våra produkter enligt deras behov och intressen för att garantera att spelen stimulerar dem på bästa möjliga sätt. Se forskningen som ledde till utvecklingen av Tovertafel Original

 • Inköpslista

  Visa det här spelet
 • Siffer kombinationer

  Visa det här spelet
 • Hitta ett par – instrument

  Visa det här spelet

Fördelar med Tovertafel UP

 • Tovertafel UP är tydligt gruppinriktad och stimulerar lek tillsammans med andra
 • Spelen har tagits fram genom kollektiv design: tillsammans med målgruppen
 • Brukarna kan leka med Tovertafel på egen hand
 • Alla kan vara med på sin egen nivå
 • Tovertafel främjar viktig interaktion med anhöriga, informella vårdgivare och vårdpersonal
 • Tovertafel tar inte upp plats och är inte i vägeny
 • Den erbjuder ett omfattande utbud av spel, alla med sina egna mål
 • Vi erbjuder den bästa supporten, så att Tovertafel ska bli så enkel som möjligt att använda

Att köpa en Tovertafel

Vi värdesätter kvalitet och service och med vår omfattande support garanterar vi att installationen och användningen av Tovertafel blir så enkel som möjligt. Kontakta oss för mer information om kostnader och de olika paketen.

Be om mer information Beställ Tovertafel Original

VARFÖR ACTIVE CUES?

Utbildning & support

Upptäck alla möjligheter med Tovertafel! Efter installationen av Tovertafel erbjuder vi, personal och anhöriga support för den dagliga användningen av Tovertafel. Du får till och med en egen Tovertafel-kompis!

Mer om vår utbildning och support

Kollektiv design

Eftersom vi använder en metod för kollektiv design och aktivt involverar våra målgrupper i produkternas utformning kan vi skräddarsy dem enligt målgruppens behov och intressen. På så sätt garanterar vi att spelen stimulerar dem på bästa möjliga sätt.

Läs mer om kollektiv design

Vetenskaplig forskning

Tovertafel baseras på vetenskaplig forskning. Inom ramen för sin forskning undersökte Hester Le Riche hur den fysiska och sociala miljön påverkar aktiviteten hos äldre personer med demens. Hon gjorde även en litteraturstudie om deras erfarenheter av lek och aktivitet.

Se vår forskning

Frågor?

Har du frågor om Tovertafel, eller vill du veta mer om hur man köper Tovertafel eller ett av de tillhörande spelen? Då kan du kanske hitta svaret i vårt avsnitt med vanliga frågor (FAQ). Om du hellre vill prata med en fysisk person kan du höra av dig till.

Komma i kontakt Vanliga frågor