Menu

Original

Tovertafel Original är en rolig innovation inom vård och omsorg som knyter samman äldre personer med medel till svår demens med varandra och sin omgivning, samtidigt som den lockar till rörelse. De vackra spelen har utvecklats särskilt för målgruppen och kan spelas både självständigt och under handledning.

Vad är Tovertafel Original?


Letar du efter ett roligt sätt att stimulera personer som lever med demens till att röra sig mer och interagera socialt? Tovertafel Original är utvecklad för och tillsammans med personer med medel till svår demens. De interaktiva spelen bryter passivitet genom att stimulera både fysisk och kognitiv aktivitet samt uppmuntra social interaktion. Tovertafel skapar dessutom värdefulla stunder tillsammans med anhöriga och vårdgivare. Spelen handlar om att ha roligt och förundras!

Tovertafel är en enhet som monteras i taket, till exempel ovanför matbordet på en vårdavdelning. Inuti enheten finns en projektor, infraröda sensorer, högtalare och en processor av högsta kvalitet som samverkar för att projicera spelen på bordsskivan. Eftersom de färggranna föremålen svarar på hand- och armrörelser kan de boende leka med själva ljuset.

Lär dig mer om Tovertafels specifikationer

Hur har Tovertafel utvecklats?

Forskningen är central i allt vi gör. Tovertafel växte inte bara fram från Hester Le Riches forskning – alla våra produkter är ett resultat av en noggrann utvecklingsprocess. Hos Active Cues har vi alltid studenter som forskar inom sina studier.

 

Vi tar fram Tovertafel-spel genom en metod för kollektiv design och arbetar tillsammans med målgruppen och deras omgivning. Vi pratar med vårdpersonal och anhöriga och alla våra nya spel testas tillsammans med användarna. Eftersom vi aktivt involverar användarna i utformningsprocessen kan vi skräddarsy våra produkter enligt deras behov och intressen för att garantera att spelen stimulerar dem på bästa möjliga sätt.
Se forskningen som ledde till utvecklingen av Tovertafel Original

 • Putsa Silverbestick

  Visa det här spelet
 • Köksträdgård

  Visa det här spelet

Fördelar med Tovertafel Original

 • Tovertafel stimulerar fysisk aktivitet så att de boende rör sig mer
 • Äldre kan spela med Tovertafel på egen hand
 • Tovertafel gör att personer med olika stadier av demens kan bryta sin passivitet
 • Alla kan vara med på sin egen nivå
 • Främjar viktig interaktion med andra boende, anhöriga, informella vårdgivare och vårdpersonal
 • Tovertafel tar inte upp plats och är inte i vägen
 • Den erbjuder ett omfattande utbud av spel, alla med sina egna mål
 •  Vi erbjuder den bästa supporten, så att Tovertafel ska bli så enkel som möjligt att använda

Att köpa en Tovertafel

Vi värdesätter kvalitet och service och med vår omfattande support garanterar vi att installationen och användningen av Tovertafel blir så enkel som möjligt. Kontakta oss för mer information om kostnader och de olika paketen.

Be om mer information Beställ Tovertafel Original

VARFÖR ACTIVE CUES?

Utbildning & support

Upptäck alla möjligheter med Tovertafel! Efter installationen av Tovertafel erbjuder vi, personal och anhöriga support för den dagliga användningen av Tovertafel. Du får till och med en egen Tovertafel-kompis!

Mer om vår utbildning och support

Kollektiv design

Eftersom vi använder en metod för kollektiv design och aktivt involverar våra målgrupper i produkternas utformning kan vi skräddarsy dem enligt målgruppens behov och intressen. På så sätt garanterar vi att spelen stimulerar dem på bästa möjliga sätt.

Läs mer om kollektiv design

Vetenskaplig forskning

Tovertafel baseras på vetenskaplig forskning. Inom ramen för sin forskning undersökte Hester Le Riche hur den fysiska och sociala miljön påverkar aktiviteten hos äldre personer med demens. Hon gjorde även en litteraturstudie om deras erfarenheter av lek och aktivitet.

Se vår forskning

Frågor?

Har du frågor om Tovertafel, eller vill du veta mer om hur man köper Tovertafel eller ett av de tillhörande spelen? Då kan du kanske hitta svaret i vårt avsnitt med vanliga frågor (FAQ). Om du hellre vill prata med en fysisk person kan du höra av dig till.

Komma i kontakt Vanliga frågor